Gasztro

Így készül a huncutkodós keksz

Mert a legtöbb nőnek időnként igenis eszébe villan, hogy ő tulajdonképpen egy boszorkányos nőszemély volna eredetileg, és létezik az afrodiziákumkotyvasztó énje is. Bár jó mélyen eltemetve, de létezik.

Muszáj rávenni így-úgy apát a rosszalkodásra. Főleg, ha hazaér az elkövetkezendő pár napon belül. Na jó, nem pár nap, de apa hullafáradt, dolgozik megállás nélkül, és mint pasinak nem tesz neki túl jót, hogy folyamatosan fáradt, a gőzt se tudja leengedni, egyszóval ez egy kifejezetten “Huncutkodni akarok!”-keksz. Mert ugye apa szereti a marcipánt – ami mandulából és porcukorból készül eredetileg, és tulajdonképpen a mandulaolaj fogja össze –, anya meg tudja, hogy a fahéjat elég régóta használják mint afrodiziákumot. A csoki – kakaóbab – pedig boldogsághormont termel, szóval ha van huncutkodás is, boldogság is, akkor nincs több kérdésem.

Hozzávalók:

  • 100 g puha vaj vagy margarin (ez utóbbiból jófajtát ajánlatos választani)
  • 125 g cukor
  • 150 g liszt
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 100 g őrölt mandula
  • pár csepp színtelen, jó minőségű mandulaaroma
  • 1 ek. kakaópor (20-22%-os)
  • 1 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje

Az elkészítésről a Bopci blogon olvashatsz!

Így készül a huncutkodós keksz

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top