Gasztro

Mogyorókrémes kenyérpuding maradékokból

Tudom, elég bizarrul hangzik. Puding kenyérből?! Na nem az általunk ismert változatra kell gondolni, mert abban tényleg szörnyű lenne a kenyér. Inkább egy felfújtféleség, amiben a tejszínnek köszönhetően bársonyos, pudingszerű keverékké sülnek a kenyérdarabok...

Imádom ezt a desszertfajtát, mert bármit beleszórhatunk, sok lehetőség van az alapjához is, tehát ez egy kitűnő maradékelpusztító édesség, csakúgy, mint az epres croissantfelfújt volt.

Hozzávalók (kb. 4 adaghoz):

  • 5 db szikkadt croissant (vagy bármilyen péksüti, kalács)
  • 1,5 dl tejszín
  • 1,5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 2 ek. cukor (ha nem édes péksütiből csináljuk, akkor több)
  • 1 ek házi vaníliás cukor / 1 zacsi vanillincukor
  • Nutella – érzés és lelkiismeret szerint
  • 30 g étcsoki apró kocákra vágva
  • vaj/margarin a tepsi kikenéséhez

Az elkészítésről a Sütit akarok blogon olvashatsz!

Mogyorókrémes kenyérpuding maradékokból

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top