Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Mozzarellásat!

Könnyű, igazi nyáridéző, olaszos hangulatú vacsora, amivel egy kicsit még újra nyaralhatunk a nyár utolsó napjain.

Fűszeres tejfölben pácolt mozzarella sajt

Hozzávalók 4 fő részére:

  • ízesítéshez só
  • 1 pohár (nagy) tejföl
  • ízesítéshez bors
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 ek. balzsamecet
  • 1 citrom
  • ízlés szerint majoránna
  • 4 mozzarella
  • ízlés szerint rózsabors
  • 1 csomag salátamix

Elkészítése:

A tejfölbe reszelt citromhéjat, a citrom levét és egy csipet majoránnát teszünk, majd sóval, borssal ízesítjük. A mozzarellákat a szokásos módon felkarikázzuk, majd egy tálban a tejföllel rétegezzük, és néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor a salátát megcsurgatjuk olívával és balzsamecettel, rózsaborssal és egy csipet sóval megszórjuk, majd a pácolt mozzarellákat ízlésesen kitálaljuk, és tejföllel meglocsoljuk.

Mit főzzek ma vacsira? Mozzarellásat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top