Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Bundás almát!

Édességet kívántunk vacsorára, úgyhogy egy laktatóbb, mégis gyümölcsös fajtát választottunk, aminek a gyerekek is örülnek minden időben.

Bundás alma fahéjhabbal

Hozzávalók:

  • 4 alma
  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 ek. porcukor
  • szódavíz
  • étolaj a sütéshez
  • 5 dl tej
  • fél csomag vaníliás pudingpor
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 10 dkg kristálycukor
  • liszt

Elkészítése:

A tojást, a 2 dl tejet, a porcukrot és a lisztet összekeverjük, majd annyi szódavizet öntünk hozzá, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Az almákat vastagon felkarikázzuk, a magházat kivájjuk, majd belemártjuk a tésztába és bő, forró olajban kisütjük. Papíron lecsepegtetjük. A pudingport és a cukrot az 5 dl tejben simára keverjük, majd kis lángon felfőzzük. A tűzről lehúzva belekeverjük a fahéjat. Lehűtjük és a frissen kisütött almaszeletek mellé tálaljuk.

Mit főzzek ma vacsira? Bundás almát!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top