Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Tésztasalátát!

A villámgyors, mindent bele vacsorák ásza a tésztasaláta. Ami van otthon, az szinte mind felhasználható hozzá, legyen az zöldség, vagy az alábbi esetben tonhalkonzerv.

Zöldséges-tonhalas tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg fusilli tészta
  • •1 doboz olajos tonhalkonzerv
  • •4 darab keményre főtt tojás
  • •1 pohár natúr joghurt
  • •2 ek. majonéz
  • •2 gerezd zúzott fokhagyma
  • •1 nagyobb felkockázott, lesózott uborka
  • •4 érett paradicsom
  • •10-12 szem fekete olajbogyó
  • •só
  • •bors
  • •1 tk. citromlé
  • •fél csokor friss petrezselyem
  • •1 tk. cukor

Elkészítése:

A szokásos módon főzzük puhára a tésztát, majd szűrjük, és öblítsük le hideg vízzel. A lecsöpögtetett fusilli tésztát egy nagy tálban keverjük össze a felaprított főtt tojással, a felkockázott és lesózott, valamint lecsöpögtetett uborkával és a szintén apró kockákra vágott paradicsommal. Ezután szűrjük le a konzerv tonhal olajos levét, és a hal húsát törjük össze egy villával, majd ezt is adjuk a tésztás-zöldséges mixhez. Egy kisebb tálban keverjük a natúr joghurthoz a majonézt, a zúzott fokhagymákat, a cukrot és a citromlevet, ízesítsük sóval, borssal, és aprítsuk bele a petrezselymet is. Végül öntsük nyakon a joghurtos szósszal a tonhalas tésztasalátát, és óvatosan keverjük össze az egészet. Tálaláskor díszítsük az olajbogyókkal.

Mit főzzek ma vacsira? Tésztasalátát!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top