Gasztro

5+1 reggelizőhely, amit érdemes kipróbálni

Mindig irigyeltük azokat az úriembereket, akik reggelente Bécs-szerte a kávézók asztalánál kávéznak, croissant-oznak a reggeli újság lapozgatása közben. Ehhez képest mifelénk a reggeli a legtöbb dolgozó embernek egy rohanás, de néha csak azért is érdemes kidugni a fejünket a mókuskerékből, és megadni a napkezdés módját. Kipróbáltunk 5+1 jó hírű reggelizőhelyet Budapest belső kerületeiben, ahová mindenképpen érdemes legalább egyszer egy különleges és finom reggelire benézni.

1. Fruccola gyorsétterem – V. Arany János utca 32.

A modern hangulatú gyorsétteremben a frissen préselt és nagyon finom gyümölcslevek mellett forró italok, többféle szendvics, croissant és tojáséletek közül választhatunk. Nemcsak helyben fogyaszthatunk, elvitelre is rendelhetünk ételeket, italokat – környezetkímélő és igen dekoratív csomagolásban. Bármit választunk, nem csalódunk, a minőség kiváló, az ízek fantasztikusak. A sorban állást viszont nem kerülhetjük el, és az árak sem itt a legalacsonyabbak.

Értékelés: 4/5
Előnye: gyors kiszolgálás, széles választék, változatos ízek
Hátránya: meglehetősen zsúfolt hely, kevés asztallal

Megnézem
Összes kép (1)

2. à table! étterem és pékség – II. Retek utca 6.

Az à table! patinás berendezése és megnyugtató hangulata arra késztet, hogy hosszasan elidőzzünk a valódi francia péksütemények és habos kávék bűvöletében. A választék az évszakhoz igazodva folyamatosan változik, az ételekhez elsősorban frissen kapható zöldségeket, gyümölcsöket használnak fel. A francia lisztből sütött péksüteményekből haza is vihetünk, a mindig friss bagettből készített szendvicset helyben is elfogyaszthatjuk. A pirítóst finom salátával együtt szolgálják fel, a mandulás és pisztáciás croissant, a bogyós gyümölcsös bostock brioche kihagyhatatlan, nem beszélve a csokis és kávés éclairről és a citromos kosárkákról.

Értékelés: 5/5
Előnye: gyors és udvarias kiszolgálás, mindig friss sütemények, házias ízek
Hátránya: kevés hely, pici asztalok

Megnézem
Összes kép (1)

3. Cserpes Tejivó – VIII. Corvin köz

A régi idők hangulatát idéző tejivóban elüldögélhetünk a frissen sült kakaós csigából, rongyos kifliből vagy pogácsából és finom tejhabos kapucsínóból összeállított reggelink mellett. A salátákat előrecsomagolva, műanyag dobozban kínálják, kívánság szerinti öntettel jó alaposan meglocsolva. A tejberizs sem helyben készül, a málnalekvár benne mégis feledteti, hogy hidegen és ugyancsak műanyag dobozból fogyaszthattuk el. Többféle, frissen mixelt gyümölcsturmix közül választhatunk, ihatunk karamellás tejet, habos kakaót, ehetünk hideg és meleg szendvicset az édes péksütemények mellett.

Értékelés: 5/4
Előnye: tágas hely, udvarias kiszolgálás
Hátránya: műanyag tálkák és evőeszközök, az árak mégis nagyjából azok, mint a “tányéros” helyeken.

Megnézem
Összes kép (1)

4. SzendZsó Reggeliző Kávézó – II. Frankel Leó út 11.

Ahogy belépünk az ajtón, olyan érzésünk támad, mintha nem is Budapest belvárosában lennénk, hanem valahol vidéken. A személyzet annyira kedves és figyelmes, hogy szinte el sem hisszük, ilyen még létezik. Kézműves termékeket (kolbász, szalámi, sonka, szörpök, csokoládék, sajtok, joghurtok, lekvárok) vásárolhatunk elvitelre is, de a helyben készített és sokszínű ételválasztékból mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt. Gondolnak a vegetáriánusokra is, a gombás, sajtos, paradicsomos bagel kitűnő választás reggelire. Tojásételt minden formában készítenek, és friss, valódi házi kenyérrel kínálják. Kiválóak a cukrász- és péksüteményeik is. Választhatunk bármit, nem fogunk csalódni. Különlegességként szombaton délelőtt a tulajdonos barátja élőzenével szórakoztatja a vendégeket.

Értékelés: 5/csillagos 5-ös
Előnye: hangulatos, családias, és az árak is kedvezőek
Hátránya: kicsit zsúfolt, de az előnyök mellett ez fel sem tűnik

Megnézem
Összes kép (1)

5. Sarki Fűszeres – XIII. Pozsonyi út 53.

Itt nincsenek előre elkészített ételek, kívánságunk szerint bármit rendelhetünk a kiváló minőségű alapanyagokból. A zöldségek frissek, a sajt elolvad a szánkban, a kifli a legfinomabb, amit az utóbbi időben kóstoltunk. A Sarki Fűszeres az a kis bolt, ahol kézműves sajtokat, szalámit, kolbászt, friss péksüteményeket vásárolhatunk, de kedvünkre válogathatunk a csokoládékülönlegességek a kávék, teák, fűszerek, szörpök, mézek között is, és ha éppen éhesek vagyunk, kiülhetünk a napernyők alá szendvicsünkkel és a kávénkkal.

Értékelés: 5/5
Előnye: reggeli után egyúttal be is vásárolhatunk
Hátránya: kültéri asztalaik vannak, ezért rossz idő esetén nem biztos, hogy le tudunk ülni

Megnézem
Összes kép (1)

+1. Sir Dominik kávézó – Budapest, Nádor utca 5.

A Sir Dominik valójában nem reggelizőhely, hanem kávézó, mégis listánkra kívánkozik, hiszen a legfinomabb és legcsábítóbb kávéillatot itt érezhetjük a belvárosban. Hangulatos berendezése, csendes kis asztalai maradásra ösztönöznek. A választásunk szerinti kávéból főzött kapucsínó egészen különleges élményt nyújt, lassan kortyolgatjuk, hogy tovább érezzük a zamatát. A világ legkedveltebb kávéfajtáit háromféle pörkölésben (francia, bécsi és olasz) kínálják, hogy otthonunkban is élvezhessük a valódi kávé páratlan aromáját. A Sir Dominik kávéknak csillagos ötös jár!

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top