Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Raviolit!

A fogyókúránk nem annyira örül neki, de a család annál inkább. Főleg, ha saját két kezünkkel készítjük el a tésztát is hozzá. A sajtmártástól pedig igazán pikáns vacsorává válik.

Csirkés ravioli sajtmártásban

Hozzávalók:

(a tésztához)

  • 40 dkg liszt
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 2 dl tejföl
  • 4 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 2 ek. finomra vágott snidling
  • szerecsendió, őrölt bors, só

(a sajtmártáshoz)

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl vörösbor
  • 2-2 dl tejszín és húsleves (leveskockából)
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A lisztből a tojásokkal, kevés vízzel és sóval tésztát gyúrunk. Vékony lapot nyújtunk belőle. Robotgépbe tesszük a darabokra vágott csirkemellet, a tejfölt, a tojásokat, a snidlinget, késhegynyi szerecsendiót, sót és borsot, és addig turmixoljuk, amíg a massza teljesen egynemű lesz.

Pogácsaszaggatóval 20 kört vágunk ki a tésztából, lisztezett deszkára tesszük, 1-1 kávéskanál tölteléket helyezünk a közepükre, a széleiket tojássárgájával megkenjük, és a félbehajtott tésztát összeragasztgatjuk, félholdakat formázunk belőlük, és félretesszük.

Közben elkészítjük a sajtmártást: a hagymát és a bort serpenyőbe tesszük, és 5 percig együtt főzzük, majd hozzáadjuk a húslevest és a tejszínt, és állandóan kevergetve besűrítjük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk, és gőz fölött melegen tartjuk. Forrásban lévő sós vízben 5 percig főzzük a töltött tésztát, leszűrjük, lecsöpögtetjük, és összeforgatjuk a sajtmártással. Azonnal tálaljuk, reszelt sajtot kínálunk mellé.

Mit főzzek ma vacsira? Raviolit!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top