Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Hideg levest!

Egy klassz hideg leves a legjobb választás a negyvenfokos meleg utolsó napjára, ez ugyanúgy lehet laktató és nem utolsósorban finom is.

Hideg burgonyakrémleves, avokádóval

Hozzávalók:

  • 1 ek vaj

  • 2 ek olívaolaj

  • 1 kisebb fej vöröshagyma, finomra aprítva

  • kb. 70 dkg burgonya, apróra vágva
  • 
1 babérlevél

  • 6 dl alaplé

  • 1 dl tejszín
  • 1 cikk lime vagy fél cikk citrom leve

  • só, frissen őrölt bors
  • szerecsendió
  • 
fél avokádó
  • 
pár csepp citromlé

Elkészítés:

1. A vajat egy 2-3 literes lábosban, közepes lángon összeolvasztom az olajjal.

2. Rászórom a hagymát, finoman sózom és 4-5 perc alatt puhára fonnyasztom. Egy-egy kanál vízzel meglocsolom, hogy gyorsabban puhuljon.

3. Hozzákeverem a krumplit, felöntöm a vízzel, beledobom a babérlevelet, sózom és fedő alatt 14-15 perc alatt teljesen puhára főzöm.

4. Botmixerrel pürésítem. Hozzáöntöm a tejszínt, egyszer összeforralom. Szerecsendióval, sóval, borssal, lime levével ízesítem.

5. Az avokádót felkockázom, pár csepp lime levével és olívaolajjal összekeverem. Adhatok hozzá finomra aprított petrezselyemmel vagy koriandert is. A levest hidegre hűtöm és az avokádóval tálalom. 2-3 adag lesz belőle.

Mit főzzek ma vacsira? Hideg levest!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top