Gasztro

Mit főzzek ma ebédre? Vörös lencsét!

A vörös lencse mindig olyan misztikus volt a számunkra, most végre kipróbáljuk, milyen vele főzni. A tésztás verzióval nem is kockáztatunk nagyot, mert a család minden tagja megeszi.

Farfalle citromos-petrezselymes vöröslencse-szósszal

Hozzávalók:

  • pár csipet só
  • 1 csokor petrezselyem
  • ízlés szerint őrölt bors
  • 3 dl tejszín
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 15 dkg vörös lencse
  • 1 db citrom leve
  • 1 csokor újhagyma
  • 40 dkg farfalle

Elkészítés

A vörös lencsét annyi vízben, hogy elfedje, megfőzzük. A hagymát megmossuk, apróra vágjuk, majd az olajon megfonnyasztjuk, hozzáfacsarjuk a citrom levét, felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a vörös lencsét, sózzuk, borsozzuk, és apróra vágott petrezselymet adunk hozzá.

Mit főzzek ma vasira? Vöröslencsét!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top