Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Padlizsános ragut!

Hogy ne csak mindig zöldségeken éljünk, jöjjön ma egy ütősebb vacsora, amit inkább ne este 8 után együnk.

Padlizsános-paradicsomos sertésragu

Hozzávalók 4 személyre:

  • ízesítéshez só
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • ízesítéshez őrölt bors
  • 1 teáskanál currypor
  • 40 dkg paradicsomkonzerv
  • 1 db tv paprika
  • 40 dkg sertéskaraj
  • 1 db padlizsán

Elkészítés:

Lábasban, olajon dinszteljük meg a felaprított hagymát, majd dobjuk rá a felkockázott padlizsánt, és pirítsuk pár percig. Adjuk hozzá a szintén felkockázott sertéskarajt, sózzuk, borsozzuk, szórjuk bele a curryport. Néhány percig pároljuk együtt, majd tegyük bele a hámozott paradicsomot, a zúzott fokhagymát és a paprikát. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és fedő alatt pároljuk puhára a húst. Rizzsel tálaljuk.

Mit főzzek ma vacsira? Padlizsános ragut!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top