Gasztro

Kata főz: így készül a csicseriborsókrém

Van egy remek beszerzőhelyünk, egy nem is olyan kicsi szír bolt Budán, ahol nagyon finom csicseriborsókrémet, vagyis humuszt készítenek. Otthon is megpróbáltuk reprodukálni az ismert ízeket, de ezúttal nem estünk hasra magunktól. Most Kata megmutatja, hogyan kell ezt csinálni. Nem bonyolult, és vízgőz felett párolt halat is készít mellé.
Angyalosy Kata

Ha valaki olyan szerencsés helyzetbe kerül, hogy a francia–német határ közelében él húsz évet, az a levegővel szívja magába a gasztronómia szeretetét. Kata megannyi főzőkurzus után, Michelin-csillagos séfektől ellesett trükkökkel a kuktafazekában tért haza három évvel ezelőtt. Innen pedig csak egy lépés volt, hogy valóra váltsa álmát, és megnyissa saját lakáséttermét. Azóta pedig a gasztronómia tölti ki a mindennapjait, szentül hisz a fűszerek hatalmában és a minőségi alapanyagok fontosságában. Folyamatosan próbál valami újat kitalálni, legyen szó akár rántott húsról, akár bonyolultabb fogásról, egy biztos, nála mindig kerül valamilyen trükk is a tányérra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top