Gasztro

Mit főzzek ma ebédre? Ír konyhát mára!

Írországról olvastam egy remek cikket, aminek hatására utánanéztem, mit is esznek az írek. Például a coddle névre hallgató ételt, ami egyből megnyert magának az egyszerűsége miatt. Kiadós, laktató ír egytálétel lesz ma ebédre.

Kolbász, szalonna, hagyma és burgonya egytál (Coddle)

 Hozzávalók:

  • ízlés szerint só
  • 2 db vöröshagyma
  • 25 dkg szalonna
  • 1 csokor petrezselyem
  • pár csipet őrölt bors
  • 1 db paradicsom
  • 1 kg burgonya
  • 30 dkg (lecsó) kolbász
  • 3-4 dl alaplé

Hámozzuk meg a burgonyát, és karikázzuk fel. Grillezzük elő a kolbászt, amíg egy kis színt kap.

Egy jénai tálba rétegezzük a burgonyaszeleteket, fektessük rá a kolbászt, a szalonnát, a felkarikázott hagymaszeleteket, tegyük hozzá a paradicsomot is feldarabolva. (Gazdagíthatjuk krinolinnal is, ezt érdemes ujjnyi vastagságban bevagdosni és hagymaszeleteket beletűzdelni.)

Fűszerezzük sóval, borssal, felaprított petrezselyemmel. Öntsünk alá 3 deci húslét. Fedjük be alufóliával, és süssük 60-70 percig, míg a burgonya megpuhul. Fogyasszunk mellé jó ír szokás szerint kenyeret (a szaft kitunkolásához) és sört.

Mit főzzek ma ebédre? Ír konyhát mára!
Fotó: Parade magazin, Melissa Sperka

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top