nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Mit főzzek ma ebédre? Ír konyhát mára!

Mit főzzek ma ebédre? Ír konyhát mára!

Írországról olvastam egy remek cikket, aminek hatására utánanéztem, mit is esznek az írek. Például a coddle névre hallgató ételt, ami egyből megnyert magának az egyszerűsége miatt. Kiadós, laktató ír egytálétel lesz ma ebédre.
NLCafé
f Ajánlom

Kolbász, szalonna, hagyma és burgonya egytál (Coddle)

 Hozzávalók:

  • ízlés szerint só
  • 2 db vöröshagyma
  • 25 dkg szalonna
  • 1 csokor petrezselyem
  • pár csipet őrölt bors
  • 1 db paradicsom
  • 1 kg burgonya
  • 30 dkg (lecsó) kolbász
  • 3-4 dl alaplé

Hámozzuk meg a burgonyát, és karikázzuk fel. Grillezzük elő a kolbászt, amíg egy kis színt kap.

Egy jénai tálba rétegezzük a burgonyaszeleteket, fektessük rá a kolbászt, a szalonnát, a felkarikázott hagymaszeleteket, tegyük hozzá a paradicsomot is feldarabolva. (Gazdagíthatjuk krinolinnal is, ezt érdemes ujjnyi vastagságban bevagdosni és hagymaszeleteket beletűzdelni.)

Fűszerezzük sóval, borssal, felaprított petrezselyemmel. Öntsünk alá 3 deci húslét. Fedjük be alufóliával, és süssük 60-70 percig, míg a burgonya megpuhul. Fogyasszunk mellé jó ír szokás szerint kenyeret (a szaft kitunkolásához) és sört.

Mit főzzek ma ebédre? Ír konyhát mára!
Fotó: Parade magazin, Melissa Sperka
Megosztás Facebookon