Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Karalábét másképp

A karalábéfőzelék hagyományosan elkészítve általában nem a kedvenc ételek közé tartozik. Szerencsére van olyan formája is, ahogy viszont mindenki kedvelni fogja, az egész család rajongani kezd érte.

Római köményes karalábé kukoricapehellyel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 darab karalábé, zöldjével együtt
  • 5 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • só, római kömény, cukor
  • 1 marék kukoricapehely
  • 5 dkg vaj

Elkészítése:

A tejet lábosba öntjük. A kukoricapehellyel, kevés sóval és cukorral forralni kezdjük. Közben a karalábét megpucoljuk, a zöld leveleit megmossuk, félretesszük. A karalábét 1,5×1,5 cm-es kockákra vágjuk. Egy másik edényben a vajon kicsit pároljuk. Kevés vízzel felöntjük, enyhén sózzuk, és meghintjük római köménnyel. Amikor már majdnem megpuhult, akkor hozzáadjuk a szétfőzött és leturmixolt tejes kukoricapelyhet, ezzel sűrítjük be. A karalábé zöldjét vékony csíkokra vágjuk, és beleszórjuk ezt is. Szükség esetén sózzuk, és római köménnyel utánaízesítjük. Amikor teljesen megfőtt a karalábé, hozzáadjuk a tejszínt is, egyszer összeforraljuk, és máris tálalható. Feltétként adhatunk mellé zöldségpogácsát, fasírtot vagy akár maradék pörköltet is.

 

Mit főzzek ma vacsira? Karalábét másképp

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top