Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Főzeléket!

Néha előtör belőlünk a főzelékezhetnék, például ma is. Most a választásunk egy különleges tökfőzelékre esett, ami tökéletes alakőrző vacsora, és még a gyerekek is szeretik. A legjobb, hogy olcsón megkapjuk legyalulva egy szál kaporral, és pillanatok alatt megfő. De ha unjuk, próbáljuk meg tárkonnyal!

Joghurtos-tárkonyos tökfőzelék

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 zsenge spárgatök (kb. 75 dkg-os)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál tárkony
  • 1 fej főzőhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 37,5 dkg natúr joghurt (sűrű, krémes joghurtból jó!)
  • só, bors
  • cukor és fehérborecet ízlés szerint
  • aprított petrezselyem a tálaláshoz
    Mit főzzek ma vacsira? Főzeléket!

Elkészítése:

A hagymát apró kockákra vágjuk, a tököt almareszelőn lereszeljük, a fokhagymát fokhagymanyomón átpréseljük. A hagymákat az olajon üvegesre pirítjuk, és rádobjuk a (szárított) tárkonyt. Összekeverjük, beletesszük a tököt, sózzuk, borsozzuk. Kb. 10 perc alatt majdnem puhára pároljuk. Végül belekeverjük a joghurtot, az ecetet és/vagy a cukrot. A kész főzeléket apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálalhatjuk. Kiváló feltét lehet hozzá a fasírtgolyó.

Fotó: gyomrosokk.blogspot.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top