Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Édesburgonyát ide!

A minap bevásárlás közben bukkantam egy halom édesburgonyára, nem is olyan rettenetes áron. Annyira hívogatóan üldögéltek a zöldségek között, hogy nem bírtam ellenállni, és impulzív módon vettem belőle egy kilónyit. Remek vacsora készült belőle!

Currys édesburgonya-főzelék rozmaringos szárzellerrel 2-3 főre

Hozzávalók:

  • pár csipet só
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. vaj
  • 3 ek. olívaolaj
  • pár csepp citrom leve
  • 1 tk. currypor
  • 8 dl alaplé
  • fél kk. őrölt kömény
  • 1 kg édesburgonya

Zeller:

  • csipet só
  • 1 ek. vaj
  • 1 ek. olívaolaj
  • 3 db zellerszár
  • 1 tk. rozmaring
  • pár csepp citrom leve
  • 1 csipet csilipehely
Mit főzzek ma vacsira? Édesburgonyát ide!


Elkészítése:

A felaprított hagymát a vaj és az olaj összeolvasztott keverékén üvegesre dinsztelem, finoman sózom. Ráreszelem a fokhagymát, curryvel, köménnyel fűszerezem, beleforgatom a burgonyát, majd felöntöm az alaplével. Sózom, borsozom és 12-14 perc alatt fedő alatt megfőzöm. Közben ellenőrzöm, hogy nehogy túlfőzzem, maradjon kicsit harapható. Amíg fő, a zellerszárakat felkarikázom, és egy serpenyőben olvasztott vajon és olajon kezdem el pirítani. Finoman sózom, hozzáadom a rozmaringot, csilit, és 4-5 perc alatt illatosra, “pirosra” sütöm. A főzelékből egy merőkanálnyit kiveszek, adok hozzá fél deci vizet, és pürésítem. Visszaöntöm az alaphoz, elkeverem, és forralásig melegítem. Kóstolom, ha kell, sózom, borsozom, és a zellerrel tálalom.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top