Gasztro

Jégkrém házilag – mennyei!

Hurrá, nyár van, hurrá, nyalhatunk! Jött az ötlet készítsünk jégkrémet – írja bloggerünk. Bele is vágtak, kipróbálták. Próbáld ki te is!

Nagy lelkesedéssel láttam hozzá, hogy igazi, csupa csokis jégkrémet varázsoljak az asztalra. Most jön az igazság, nem olyan egyszerű, mint gondoltam, maga az alap nem nehéz, de a formából kiszedni és csokival bevonni elsőre az már botladozósan ment. Nem adjuk fel, mert mi konyhatündérek ilyenek vagyunk, és ha ez elfogy, újabb adag megy majd más ízekben a fagyasztóba – írta le tapasztalatait.

Hozzávalók:

FormaNem lehetetlen: kipróbáltuk a házijégkrém-készítést

Fagylaltalap:

2 dl tej
2 tojássárgája
2 ek. cukor
70 g étcsokoládé  50%-os
1 ek. holland kakaópor
1 dl habtejszín, állati eredetű, minimum 30%-os

Csokiburok:

kb. 100 g étcsokoládé

1 ek. olaj

20 g durvára darabolt dió

Hogyan készül? Tudd meg a Vacsi nálam? blogról!

Nem lehetetlen: kipróbáltuk a házijégkrém-készítést

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top