Gasztro

Mit főzzek ma vacsira?

Mi maradt otthon a hétvégéről? Nálunk például húsleves meg némi sült csirkecomb. Ilyenkor a jó háziasszony körbenéz, mit főzhetne, hogy ne kelljen kidobni a maradékokat. Az alábbi recepthez például nekünk csak egy konzerv fehér babot kellett venni, és máris kaptunk egy tartalmas, ütős vacsorát, aminek a férj örült a leginkább.

Mit főzzek ma vacsira?Csirkés-fehérbabos ragu

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg kicsontozott csirkefelsőcomb
  • 2 ek. olaj
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál rúdzeller
  • 1 darab babérlevél
  • 1 tk. kakukkfű
  • só, bors
  • 6 dl húsleves
  • 80 dkg fehér bab (konzerv)
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítése:

Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és minden oldalukon pirítsuk meg a csirkecombokat. Adjuk hozzá a felszeletelt sárgarépát, rúdzellert és az apróra vágott vöröshagymát. Fűszerezzük babérlevéllel, kakukkfűvel, sóval és borssal. Öntsük fel a húslevessel, és fedő alatt alacsony lángon 40 perc alatt főzzük puhára. Adjuk hozzá a leszűrt fehér babot, és főzzük össze 5 perc alatt. Friss petrezselyemmel megszórva, ropogós kenyérrel kínáljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top