Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? – Csirkeszárny a nyerő!

Dögmeleg van, ráadásul hétvége, szívünk szerint inkább vesszük az irányt a természet felé. Ha kevés időt akarunk tölteni a konyhában, akkor íme egy remek, könnyű, csirkeszárnyas vacsoraötlet, amit garantált, hogy a gyerekek is örömmel esznek majd.

Mit főzzek ma vacsira?Lenmagos csirkeszárny, sajtmártogatóval

Hozzávalók:

  • 16 csirkeszárny
  • 3 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 1 ek. lenmag

A sütéshez: olaj

A mártogatóhoz:

  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 1 dl tejföl
  • 10 szál snidling
  • 5 szál petrezselyem
  • csipet só
  • fekete bors

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk – a rajta maradt tollakat csipesszel kihúzzuk –, és besózzuk. A tojásokat felverjük, a zsemlemorzsát összekeverjük a lenmaggal, mélytányérokba tesszük őket, és a lisztet is. Ezután a lisztbe, a tojásba és a zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő olajban ropogósra sütjük. (Az olaj ne legyen túl forró, különben hirtelen megsül a panír, de a szárny belül nyers marad!) Közben egy tálban összekeverjük a krémsajtot és a tejfölt, majd ízesítjük csipet sóval, fekete borssal, és hozzáadjuk az apróra vágott zöld fűszereket. Ezzel a krémmel és hasábokra vágott zöldségekkel tálaljuk a szárnyakat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top