Gasztro

Így készül a díjnyertes eperlekvár

Itt az eperszezon, gyerünk lekvárt főzni! Bloggerünk nem mindennapi, díjnyertes recepttel készült!

Mivel most tényleg szuperolcsó az eper, nem lehet idén sem kihagyni a lekvárfőzést. Készült már korábban levendulás és bodzás ízesítésű, volt, hogy került bele bors és étcsoki is, de van, hogy az egyszerű ízek olykor felülmúlják a flancos változatokat. Ez a klasszikus eperlekvár a River Cottage-ből ismert Pam Corbin díjnyertes receptje alapján készült, és tényleg isteni finom.

Hozzávalók:

  • 1 kg eper
  • 500 g cukor
  • 450 g befőzőcukor
  • 150 ml citromlé

 Az elkészítésről a Marmalade blogon!

Így készül a díjnyertes eperlekvár

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top