Gasztro

Már meg is ihatod a napvédőt

Van új a nap alatt, méghozzá ezúttal a szó szoros értelmében.

Egy amerikai cég piacra dobta az iható napvédőt. Egészen pontosan egy speciális folyadékot, melyből, ha 2 milliliternyit elkeverünk 6 deci vízzel, majd ezt elfogyasztjuk, az ugyanazt a hatást garantálja, mintha 30-as faktorszámú fényvédővel kentük volna be a testünket. Ahogy azonban a naptejeket, napolajakat, krémeket, úgy ezt sem elég egyszer alkalmazni: a napozás folyamán újabb és újabb adagokat kell felhajtanunk belőle, hogy biztosítsa a megfelelő védelmet.

A terméket Amerikában már meg lehet vásárolni, egy 100 milliliteres üveg 30 dollárba kerül. Ugyanakkor a hatékonysága még nem teljesen bizonyított, így a szakemberek arra figyelmeztetik a vásárlókat, hogy egyelőre csak hagyományos fényvédő termékekkel kombinálva alkalmazzák. Abban az esetben viszont, ha a még elvégzendő tesztek alátámasztják, hogy a termék valóban tökéletesen működik, könnyen elképzelhető, hogy a jövőben kenegetés helyett szájon át fogyasztjuk majd a fényvédőket.

Már meg is ihatod a naptejet

Forrás: Springwise

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top