Gasztro

Céklás, fekete, retro – 10 hamburger, a hambi világnapjára

Van céklás, fekete, színes, gigacsipős... Mi az? Hamburger! Ma van a világnapja a gyorséttermek koronázatlan királyának, a magyarok által sokáig csak csalamádés buci szendvicsként fogyasztott hamburgernek. Íme szerkesztőségünk 10 felejthetetlen emléke a hambiról, receptekkel és hülyeségekkel.

1. Commondor 64-es hamburgeres játék megvan? Ennél csak a Donald kacsás volt csodálatosabb.

hamburger
 
2. Már azt is tudjuk, hogy kell stílusosan hamburgert enni részegen, hála David Hasselhoffnak.
 
 

3. Mondjuk, Hasselhoff biztosan nem a legújabb csokis-mustáros és almás hamburgert kóstolta meg.

hamburger

4. Alma nem, de cékla volt azokban a hamburgerekben, amelyeket tavaly ősszel tesztelt a szerkesztőség. Azóta is sírunk, hogy a Manga Cowboy nem szállít kaját a III. és a XIII. kerületbe. 

hamburger
hamburger

5. Férfi hobbiszakácsunkat pedig arra kértük, hogy készítse el a szerinte tökéletes hamburgert. Laci maga dagasztotta a zsömle tésztáját, és a tökéletesen összeálló húspogácsát is elkészítette. A receptet és a galériát itt találjátok.

hamburger

6. Szerencsére hobbiszakácsunk hamburgere nem lett fekete, ellenben a McDonald’s és a Burger King is piacra dobott sötét hambit a Távol-Keleten.

hamburger

7. Egy évvel ezelőtt azt mutattuk meg nektek, hogy melyek a világ legjobb hamburgerei. Jamie Oliver például így készíti:

hamburger

8. Tudtátok, hogy a világ legcsípősebb hamburgerét csak kesztyűben lehet enni? Az ételt több különféle csilipaprikát tartalmazó, brutális szósszal locsolták meg, egyik összetevőjének, a Ghost chilinek a paprikafajták erősségét mérő Scoville-skálán 4,2 millió az értéke. Összehasonlításképp: az Erős Pista értéke ugyanezen skálán 1000, egy tabasco szószé pedig 5000 körül van. A szupercsípős hamburger felszolgálása előtt a vendéggel nyilatkozatot írattak alá, hogy saját felelősségre fogyasztja.

hamburger

9. A strandokon még ma is kapható a magyar speciál, vagyis a bucis-csalamádés hamburger. Egyik szerzőnk természetesen, ezt is felturbózta. A receptet itt találjátok.

hamburger
Ilyen a strandon…
hamburger
Ilyen az újragondolt

10. És végül, ha az ország legjobb hamburgerét szeretnétek megkóstolni, akkor Borsod megye felé vegyétek az irányt. Legalábbis a kritikusok szerint.

hamburger

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top