Gasztro

Spárgakrémleves egy kis extrával

Bloggerünk egy kicsit megbolondította a spárgakrémlevest. Hogy mivel? Hát némi fehérborral!

Ismét dobtam egy spárgát, legalábbis a levesbe. A napokban pedig úgy alakultak az ételek, hogy szinte mindenbe bor került. A krémlevesbe szintén belekívánkozott, és nagyon kellemes aromát adott a hagymás, de főleg spárgás és friss kakukkfűvel átitatott ízek mellé.

Spárgafronton továbbra is a zöld a kedvencem, mert nem kell megpucolni, és általában kevésbé áll fenn a veszélye, hogy fás lenne. Ráadásul a klorofilltartalma is magasabb a szép zöld színének köszönhetően, valamint béta-karotin és C-vitamin is nagyobb mennyiségben található benne, mint fehér testvérében. Nyugodtan rágcsáljuk nyersen is, főleg a felső spárgasípokat, mert azok a legzsengébbek, ezért is kerültek feltétként a levesbe, pici olívaolajon átforgatva előtte.

Azért azt észreveszem a piacon, hogy sokan csak messziről nézegetik a spárgát a standokon, és valami furcsa földöntúli lényként tekintenek rá. Én is így voltam vele, de nem kell tőle félni, és a zölddel tuti nem fogunk nagyot tévedni, olívaolajon csak simán átpirítva sóval, borssal, egy szimpla tükörtojáshoz is isteni reggelire. Persze a fehér spárgát sem szeretném lehúzni, mert megsértődik, azzal sincsen gond, csak azt előtte meg kell hámozni vékonyan. Egy biztos, aki szereti a krémleveseket, ezt imádni fogja!

Hozzávalók:

• 1 fej vöröshagyma

• 2 gerezd fokhagyma

• 1 csokor zöld spárga

• pár csepp citromlé

• 1 deci fehérbor

• friss kakukkfű

• só, bors

• olívaolaj + vaj

• 2 deci főzőtejszín (elhagyható)

Az elkészítésről a Pálmafa Project blogon olvashatsz!

Spárgakrémleves egy kis extrával
 

Mit főzzünk spárgából?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top