Gasztro

Mennyei csilis csoki tekert churrossal

A chuross gyorsan elkészíthető, imádni való finomság, csilis csokoládéval feldobva, energiát ad és élénkít, nem véletlenül népszerű világszerte.

Ez a spanyol édesség nagyon népszerű Spanyolországban, Franciaországban, a Fülöp-szigeteken, Portugáliában, Latin-Amerika (ideértve a portugál és a spanyol nyelvű Karibi-szigeteket), valamint az Egyesült Államokban. Cukorba mártogatva, Argentínában csokoládéval vagy vaníliával töltik meg. Madridban forró csokoládéba mártogatva fogyasztják. Leggyakrabban reggeliként vagy uzsonnaként szokták enni. Két típusa van Spanyolországban, az egyik vékony (és néha csomózott), a másik hosszú és vastag. A készítése öröklődött nemzedékről nemzedékre, és ma Spanyolországban szinte nemzeti jelkép.

Hozzávalók:

2,5 dl vízCsodás Chilis Csoki tekert Churrossal
0,5 dl tej
2 ek. barna cukor
fél mk. só
8 dkg vaj
15 dkg liszt
½ tk sütőport
2 db tojás
1/2 tk. vanília kivonat
1 dl tejszín
1 db narancs héja
3 kk. fahéjas cukor

+ fahéjas cukor a hempergetéshez

Elkészítés:

Elkészítjük a fahéjas cukrot, őrölt fahéjat összekeverünk kristálycukorral egy laposabb tálban, hogy lecsöpögtetés után rögtön meg tudjuk hempergetni benne a fánkokat.

Egy lábasba beleöntjük a vizet és a tejet elkezdjük melegíteni, és amikor már meleg, beletesszük a barna cukrot, sót és a vajat.

Amikor felforrt, pár perc múlva hozzákeverjük a lisztet. Jól elkeverjük, majd lekapcsoljuk a hőt, és hagyjuk kicsit kihűlni. Ez az úgynevezett égetett tészta.

A csilis csokiszósz receptjét a Klarissza falatozója blogon találod

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top