Gasztro

Gyerekkori kedvenceink: így készíts otthon nápolyit

Folytatjuk sorozatunkat, amelyben gyerekkori kedvenceket mutatunk be. Ezúttal egy igazi klasszikust készítettünk el házilag, a nápolyit.

Nápolyi házilag (kb. 20-25 kockához)

A töltelékhez:
•    100 g dióbél / sótlan mogyoró
•    50 g porcukor
•    100 g étcsokoládé
•    5 db ostyalap

A dióbelet aprítógépbe mérjük, és addig “dolgozunk rajta” a géppel, amíg krémes nem lesz. Fokozatosan, meg-megállva dolgoztassuk a gépet, nehogy leégjen a motorja. Ha már krémes, hozzáadjuk a porcukrot, és alaposan kikeverjük. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, és a porcukros dióhoz adjuk, összekeverjük. A diós csokikrém negyedével megkenjük az alsó ostyalapot, ráhelyezzük a következőt, azt is megkenjük, és így haladunk tovább.

Alufóliába csomagoljuk a töltelékkel megkent ostyalapokat, nejlonzacskóba tesszük, és nehezéket helyezünk rá. Állni hagyjuk néhány órát hűvös helyen, majd recés késsel kis kockákra vágjuk.

Gyerekkori kedvenceink: így készíts otthon nápolyit

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top