nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Mit főzzek ma vacsira?

Mit főzzek ma vacsira?

A minap egész jó áron találtunk padlizsánt a boltban, így mára bevetjük kedvenc padlizsánreceptünket. Mellette a férfiaknak csirkés vacsorát ajánlunk, a sajttorta pedig egészségesen elkészítve főnyeremény desszert.
NLCafé
f Ajánlom

Padlizsánrizottó paradicsomraguval

Hozzávalók 4 személyre:
A rizottóhoz:
●    30 dkg jázminrizs
●    10 dkg vadrizs
●    1+1 evőkanál szűz olívaolaj a rizsekhez
●    só
●    2 közepes padlizsán apró kockákra vágva
●    1/2 citrom leve
●    2-3 evőkanál szűz olívaolaj a padlizsánhoz
●    2 közepes sárgarépa szeletelve
●    2-3 szál angolzeller szeletelve
●    3-4 szál kakukkfű finomra vágva
●    15 dkg gouda vagy hasonló sajt durvára reszelve

A raguhoz:
●    2 evőkanál szűz olívaolaj
●    1 nagyobb vöröshagyma apróra vágva
●    5-6 közepes paradicsom apró kockákra vágva
●    2-3 gerezd zúzott fokhagyma
●    7-8 bazsalikomlevél apróra vágva
●    2-3 szál oregánó apróra vágva
●    1 kis szál zellerzöld apróra vágva
●    só

A jázminrizst lepirítjuk kicsit az egy evőkanál olajon, sózzuk, és kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük. A vadrizzsel is hasonlóan járunk el, csak négyszeres mennyiségű vízzel készítjük, és dupla ideig főzzük. A padlizsánkockákat meglocsoljuk a citrom levével, hogy kevésbé barnuljanak meg, majd átforgatjuk 2-3 evőkanál olajjal, egy tepsibe tesszük, és forró sütőben 10-12 percig sütjük. Közben a sárgarépát és a zellert kevés sós vízben 7-8 perc alatt megpároljuk, és elkészítjük a paradicsomragut is. Az olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, beletesszük a paradicsomot és 3-4 perc forralás után a többi hozzávalót is. Pár percig főzzük még, és kész is van. A közben megsült padlizsánt hozzákeverjük a megpárolt répához és zellerhez, és beletesszük a kakukkfüvet is. Egyet forralunk rajta, majd hozzákeverjük a rizseket. Egy nagyobb, vízzel kiöblített leveses csészét megtöltünk a rizottóval, jó erősen belenyomkodjuk egy lapátkanál segítségével, és egy tányérra borítjuk. A tetejére sajtot szórunk, köré tálaljuk a paradicsomragut, és zöld fűszerekkel díszítjük.

Almával-sajttal töltött csirkemell diós tésztával

Hozzávalók 4 személyre:
●    60 dkg csirkemell
●    2 darab alma
●    10 dkg trappista sajt
●    5 dkg krémsajt
●    kakukkfű
●    olaj a sütéshez

A körethez:
●    40 dkg angyalhaj tészta (általában durumlisztből készülő, hosszú, nagyon vékony tészta)
●    20 dkg mascarpone
●    10 dkg dió
●    só
●    petrezselyem

 

Sajttorta joghurtból

Hozzávalók:
●    1 csésze teljes kiőrlésű keksz
●    2 evőkanál olvasztott vaj
●    ¾ csésze lecsepegtetett joghurt (vagy görög joghurt)
●    1 nagy tojás
●    1 teáskanál citromlé
●    1 evőkanál keményítő
●    1 csipet só
●    1 vaníliarúd kikapart belseje
●    eperlekvár a tálaláshoz

A kekszet összetörjük, elkeverjük az olvasztott vajjal, majd egy kis méretű hőálló tálba tesszük és 180 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük. Közben a krém hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd ráöntjük a tésztára és 20-25 percen keresztül sütjük, ismét 180 fokon. Majd 2-3 óra alatt lehűtjük. Ennyi idő kell ahhoz, hogy a krém megszilárduljon. Tálalásnál a tetejére kanalazunk egy kevés eperlekvárt.

Ha tetszett az összeállítás, és neked is gondot okoz a napi főzőcskézés, töltsd le a Nők Lapja Café alkalmazását, hogy mindennap biztosan megkaphasd napi tippjeinket!

Részletes leírást pedig itt találsz a letöltésről, ha véletlenül elakadnál valahol.

Megosztás Facebookon