Gasztro

Kalácsot húsvétra!

Húsvétkor nem hiányozhat a frissen sült kalács az asztalról. Ahogy az illata betölti a konyhát, hát valami mesés! Házi meggylekvárral a legfinomabb. Íme, bloggerünk receptje.

Minden évben szoktam sütni, persze nem csak húsvétkor. Kiskorú szokott segíteni a gyúrásban, aztán figyeli, hogy vajon sikerül-e szépen megfonnom. De általában sikerül. Mondjuk csak a sima hármas fonatot szoktam elkészíteni. A recept a korábbi briós receptje, én ezt szeretem kalácsnak is használni, mert ez bevált.

Hozzávalók:

• 0,5 kg liszt
• 5 dkg vaj
• 5 dkg porcukor
• 2,5 dkg élesztő
• 2,5 dl tej
• 3 db tojássárgája
• csipet só
• 1 db tojás a lekenéshez

Hogyan készül? Nézd meg a Bonnie konyhája blogon

Kalácsot húsvétra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top