Gasztro

Szörp, jégkocka és cukor ibolyából

Itt a tavasz, nyílnak az ibolyák. Ha nem tudunk betelni velük, gyűjtsünk egy nagy csokorral kiránduláskor, és használjuk fel a konyhában!

Szörp, jégkocka és cukor ibolyából

A csipkebogyó projektek, a bodzaszörpkészítés és a botvadászat után bloggerünk úgy gondolta, ideje ibolyaitalt, ibolyás cukrot és ibolyás jégkockát készíteni.

Az ibolya az ehető virágok közé tartozik: a kandírozott ibolya Sissi kedvence volt, de az ibolyaecet és -zselé régi magyar szakácskönyvekben is szerepel.

 

Fontos, hogy az illatos ibolyát gyűjtsük, egyrészt a kívánt gasztroélményhez hozzájárul az illat is, másrészt természetvédelmi szempontból, hiszen vannak védett ibolyák is – írja.

De hogyan is készül az ibolyaszörp és a többi? Nézd meg A napfény illata blogon.

Szörp, jégkocka és cukor ibolyából
 
Szörp, jégkocka és cukor ibolyából

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top