Gasztro

23 millió forintba kerül a Valentin-napi luxusmenü

Amikor a pénz nem, csak a romantika számít...

Egy neves angol séf, Adam Simmonds alkotta meg a világ minden bizonnyal legdrágább Valentin-napi menüjét, mely 61 000 angol fontba, vagyis mintegy 23 millió forintba kerül.

A menü a következő fogásokból áll:

  • Osztriga és Almas fehér kaviár
  • Lassan főzött kacsatojás, iberico sonka, osztott levelű őzsaláta, tavaszi fehér szarvasgomba
  • Óceáni tonhal, chorizo, görögdinnye, ponzu mártás
  • Konfitált libamáj, füstölt angolna, Granny Smith zöldalma
  • Sáfrányos rizottó, óriás garnélarák, aranylevél
  • Wagyu marha, fermentált zeller, komló, ezüstlevél
  • Brillat Savarin sajt, perigold szarvasgomba-saláta, szarvasgombaméz
  • Mast Brothers Ltd. Reserve vanília és füstölt csokoládé, cibetkávé-fagylalt
    Adam Simmonds
    Adam Simmonds

Az ételek mindegyikéhez hozzá illő, luxuskategóriás bort szolgálnak fel, melyek értéke a menü árának felét teszi ki.

„Minden fogás a romantika jegyében készült és azért, hogy lehetővé tegye, hogy a lenyűgöző összetevők létrehozzák a varázslatot, mind az ízletes ételek, mind pedig a tökéletesen romantikus hangulat tekintetében” – magyarázta a séf.

A menüt rózsaszirmokkal teleszórt asztalról fogyaszthatja el a dúsgazdag pár, vacsora közben egy hárfás és egy költő szórakoztatja őket, emellett pedig egy tucat fehér galamb és rózsaillatú gyertyák is ráerősítenek a hangulatra.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top