Gasztro

Kedvezmény jár a mobilt kikapcsoló vendégeknek egy étteremben

Jelentős, 50 százalékos kedvezményt ad a számla végösszegéből vendégeinek egy Jeruzsálemtől néhány kilométerre fekvő arab étterem, amelynek tulajdonosa úgy gondolja, az okostelefonok tönkretették az étkezés élményét.

Dzsavdat Ibrahim bízik abban, hogy az általa kínált nagylelkű kedvezmény révén visszatérnek a régi szép idők, amikor az étterem a társaságról, a beszélgetésről és az étel élvezetéről szólt, semmint az internetezésről, az üzenetírásról és az irodával való kapcsolattartásról.

A 49 éves vendéglős jól ismert étterme a település neve után Abu Gos. A Jeruzsálemtől 10 kilométerre fekvő város a zsidók és az arabok közötti együttélés jelképévé vált, krémes humuszt és grillezett húst kínáló vendéglátóhelyei pedig egyaránt népszerűek az izraeliek és a palesztinok körében.

Ibrahim 1993-ban egy amerikai lottón nyert pénzéből nyitotta meg éttermét. Az utóbbi években azt tapasztalta, hogy az okostelefonok egyre kifinomultabbá válásával romlott a helyzet: barátok és házastársak csendben ülnek az asztalnál és készülékük kijelzőjét bámulják. Még enni is elfelejtenek, így aztán újra kell nekik melegíteni az ételt. A vendéglős szerint a technológia ugyan nagyon jó dolog, de ha étkezésről van szó, és az ember épp a barátaival és a családjával tölti az időt, tud fél órát várni.

Egyébként íme, egy kisfilm arról, hogy mi mindenről maradunk le, ha egyfolytában okostelózunk:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top