nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Jön a könnymentes vöröshagyma!

Jön a könnymentes vöröshagyma!

Nemcsak szeletelni könnyebb, de még egészséges is.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Egy új-zélandi cég fejlesztette ki a könnymentes vöröshagymát, melyet ráadásul nem csupán szeletelni kellemesebb, de legalább annyira egészséges, mint közeli rokona, a fokhagyma.

Az új típusú vöröshagymában a nyálkahártyát irritáló kénvegyület helyett a fokhagymáéhoz hasonló vegyületek találhatók, melyek hatékonyak a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésében.

A laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, hogy a könnymentes fokhagyma kivonata csökkenti a vérlemezkék összetapadását, megelőzve ezzel a vérrögképződést és az artériák eltömődését. Bebizonyosodott továbbá, hogy az új típusú hagyma legalább olyan hatékony gyulladáscsökkentő, mint a hagyományos hagyma vagy a fokhagyma, a patkányokon végzett tesztekből pedig kiderült az is, hogy szokványos társainál eredményesebben használható a súlygyarapodás szabályozásában.

Forrás: NDTV

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon