Gasztro

Szakácsolimpiát rendezne Magyarország

Hazánk is pályázik a Bocuse d'Or szakácsolimpia 2016-os döntőjére.

Forrás: onlylyon.org
A névadó, Paul Bocuse – Forrás: onlylyon.org

A kulináris világ legnagyobb presztízsű szakmai rendezvényére csapna le Magyarország. Az ötlet ugyan a Magyar Bocuse d’Or Akadémia Egyesület vezetőinek fejéből pattant ki, de a kormány is látott benne fantáziát. Így támogatja a 2016. évi Bocuse d’Or szakácsolimpia európai döntőjének megrendezésére és lebonyolítására vonatkozó pályázatát. Amennyiben elnyerjük a rendezés jogát, úgy kormány állni fogja a döntő lebonyolítása során felmerülő költségeket.

A Bocuse d’Ort több mint 20 éve hívta életre Paul Bocuse mesterszakács, a verseny névadója és elnöke. A legutóbbi, idén januárban megrendezett világversenyt Thibaut Ruggeri francia séf nyerte meg, a magyar induló, Széll Tamás a 10. helyet szerezte meg, egyben elnyerte a legjobb plakátért járó különdíjat. Széll Tamás a tavaly márciusban Brüsszelben megrendezett európai döntőn szerzett jogot arra, hogy Magyarországot a világdöntőn képviselje.

Forrás: bocusedorhungary.hu
Szél Tamás húsos tányérja, melyet az idei lyoni döntőn készített – Forrás: bocusedorhungary.hu

 

A(z) “Szerintetek van esélyünk a szakácsolimpia megrendezésére?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
igen

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top