Gasztro

Feltalálták a penészmentes műanyag zacskót

Az ételmérgezéseket is megelőzi az új találmány.

Itt a penészmentes műanyag zacskó!Brit szakemberek fejlesztették ki azt az új típusú műanyag zacskót, melyben a kenyeret, sajtot és egyéb élelmiszereket úgy tárolhatjuk, hogy azok garantáltan nem penészednek meg, így tovább eltarthatók. A zacskó speciális műanyagból készült, és antibakteriális és gombaölő vegyszereket tartalmaz. Az anyag nemcsak a penész, hanem az olyan, ételmérgezéseket okozó baktériumok ellen is hatékony, mint például az E. coli, a lisztéria vagy a szalmonella.

A statisztikák szerint évente több mint egymilliárd tonna élelmiszer kerül a szemétbe világszerte, és leggyakrabban a péksüteményeket dobjuk ki. Ezt a problémát is enyhíthetné az újfajta csomagolás, legalábbis akkor, ha egyszer forgalomba kerül. Az ötletgazdák jelenleg élelmiszergyártókkal, illetve szupermarketláncokkal folytatnak tárgyalásokat a termék bevezetéséről.

A feltalálók szerint egyébként az új típusú műanyag nem csupán élelmiszer-csomagoláshoz használható, de higiénikus bankjegyeket és bankkártyákat is lehetne gyártani belőle.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top