Gasztro

Napi 3 recept: legyen halvacsora

"Pfuj, én nem eszem olyat, ami vízben él! - Akkor jó hülye vagy kisfiam!" - mondta apánk, amikor finnyogtunk a harcsapaprikásra, és milyen igaza volt. A hal húsánál kevés jobb van, főleg ha nincs túlbonyolítva. Bloggerünk, Tarka Bárka receptjei következnek.

Napi 3 recept: legyen halvacsoraKakukkfüves-paradicsomos pisztráng 

Biztos vagyok benne, hogy senki sem unja a témát: ismét a Lillafüredi Pisztrángtelepen cseperedett halak a mai poszt főszereplői. (Ősszel végre több időnk lesz, rendszerezés alá vonjuk a blogot, így a Pisztrángtelepről származó termékekkel készült, különösen nagy látogatottságnak örvendő ételek saját oldalt kapnak majd; érdemes lesz benézni.)

No, de vissza a lényeghez: beértek az első paradicsomok, így egyértelmű volt, hogy a Lillafüredről hazahozott halak egy része paradicsomosan végzi.  Egyszerű megoldást választottam: a halakat egészben, sütőben sütöttem. Így: kattints a receptért!

 
 
 
 


Napi 3 recept: legyen halvacsoraSzent Péter vitorlás lencsetengeren

Az étel a múltkori ünnepi menü gyerekfogása volt. A Szent Péter hal cserélhető bármilyen kedvünkre való, más halra, lényeg, hogy viszonylag kicsi, lehetőleg szálkamentes és megközelítőleg bárka formája legyen. Kattints a receptért!

 

 

 

Tudtad, hogy évente mindössze 3,5 kg halat esznek a magyarok?

 

 

 

Napi 3 recept: legyen halvacsoraFűszeres morzsa alatt sült rombuszhal

Még mindig az ünnepi menünél (és a fokhagyma-petrezselyemzöld párosánál) tartunk. Ezúttal egy nagy klasszikust, a burgonyával sült rombuszhalat vettük elő. A fokhagymás-petrezselymes morzsából bő adagot készítettem, így egyszerűen ezzel borítottam be az előzőleg egyik oldalon megnyúzott halat.

Érdemes tudni, hogy a rombuszhal húsa sovány, könnyen emészthető, ízét a gyerekek kifejezetten kedvelik. Finoman fűszerezve, kíméletes hőkezelési eljárásokat alkalmazva (zöld fűszerekkel, párolva, gőzölve) a legkisebbeknek  is adható a hozzátáplálás második fázisában, a húsok és a halak bevezetése során az egyik legkiválóbb alapanyagunk lehet. Kattints a receptért!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top