Gasztro

Magyarnak akarták eladni a kínai pirospaprikát

Illegális csomagoló üzemre bukkantak Budapesten.

130 tonna nyomon követhetetlen terméket (többek között lencsét, tarkababot, sárgaborsót, árpát, szezámmagot, aszalt gyümölcsöket, mákot) talált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) akciócsoportja egy fővárosi, nyilvántartásba nem vett raktár ellenőrzése során.

A termékek túlnyomó részének eredetét nem tudta igazolni az élelmiszer birtokosa. A termékek a világ legkülönbözőbb pontjairól (Kína, Ukrajna, Etiópia, Törökország, Bolívia, Vietnam, USA, Grúzia stb.) származtak – olvasható a Nébih honlapján.

Az ellenőrzés során a szakemberek azt is megállapították, hogy a 25 kilós zsákos kínai őrölt paprikát 500 és 250 grammos zacskókba csomagolták át, melyeken jelölés nem volt, csupán néhány zacskón piros, fehér, zöld szalag.

A szakemberek a teljes mennyiség forgalmi korlátozását rendelték el. A vizsgálat még folyamatban van, de a vállalkozó akár több tíz millió forintos bírságra is számíthat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top