Gasztro

Évente fejenként 260 tojást kellene ennünk

Buzdítani próbálják a magyarországi tojásfogyasztást.

Legalább 20 százalékkal növelni kellene a magyarországi tojásfogyasztást a Tojásszövetség szerint, visszaállítva a korábbi időszakban jellemző szintre: évente és fejenként 260-ra.

Az utóbbi időben jelentős mértékben csökkent a tojásfogyasztás Magyarországon. A szakmai szervezet ezért nagyobb súlyt kíván helyezni a koronás tojásvédjegy termelői használatának ösztönzésére, és más marketing eszközökkel is szeretné előmozdítani, hogy elsősorban a belföldről származó tojást vásárolják az emberek az üzletekben – amelynek tárolásáról nemrég forradalmi kutatási eredmény született.

A legutóbbi statisztikai adatok szerint a magyar lakosság évente és fejenként 217 tojást fogyaszt, ez a mennyiség a legutóbbi években is még 260-270 darab körül mozgott. Ám a magyarországi vásárlóerő csökkenése, valamint a tojás pénzhiány miatt elhanyagolt promóciója, marketingje oda vezetett, hogy jelentős mértékben visszaesett az országban a fogyasztása.

A szakemberek szerint mindenképpen arra kell törekedni, hogy a magyar termelők ismét képesek legyenek ellátni a belföldi piacot tojással, versenyképesebbé kell tenni a belföldi termelést az importtal szemben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top