Gasztro

Pokorny Lia, a sztárchef és a Babérliget főzőiskola

A polányi Babérliget főzőiskola békebeli kúria, ahol kellemes környezetben, nagyon jól felszerelt, elegáns konyhában főzhetnek az odalátogatók. Lázár chef ebben a csodálatos környezetben látott vendégül két kitűnő színészt, Pokorny Liát és Debreczeny Csabát.

Pokorny Lia, a sztárchef és a Babérliget főzőiskola

Lázár háromféle hallal készült a baráti főzésre. Mindhárman választottak egyet, megbeszélték, hogy milyen finomság készül az egyes halakból, és nekiláttak. Ha azt gondoljuk, hogy innentől kezdve hagyományos főzésnek lehettünk tanúi, akkor nagyot tévedünk. Az ételek elkészítése közben a két színész újabb és újabb játékokkal szórakoztatta séfünket. Olyan beszélgetést kezdeményeztek, ahol egyikük sem mondhatja ki az ‘igen, nem, hal, só’ szavakat. Szombaton 17:00 órakor a TV Paprikán meglátják, ki bírta legtovább. De az egyik legjobb halreceptért nem kell addig várni, íme:

 

Vajban párolt lazacpisztráng

A hal gerincéről vékony pengéjű, éles késsel lefejtjük a húst, eltávolítjuk a bőrét és a pikkelyeket, felfele húzva kiszedjük a szálkákat is, megsózzuk, majd kisebb szeletekre vágjuk. A felforrósított serpenyőbe belerakjuk a vajat, felforraljuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a megpirított babérleveleket. Azért, hogy ne tapadjanak le, a filéket azzal az oldalukkal lefele rakjuk a felforrósított vajba, amelyeken a bőr volt. Pár perc párolás után, amikor a halfilék széle már elkezd kifehéredni, megfordítjuk, majd hozzáadjuk a bort is. A halfiléket tálra rendezzük. A visszamaradt vajhoz hozzáadjuk a póréhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, hozzáadjuk a maradék vajat, és összefőzzük.

Pokorny Lia, a sztárchef és a Babérliget főzőiskola

 

Egy másik serpenyőbe olívaolajat öntünk, megvárjuk, amíg felforrósodik, majd hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, az apróra vágott petrezselyemzöld maradékát, majd sózzuk és borsozzuk. A megpárolt halfiléket az ízes vajjal és a paradicsommal tálaljuk.

Pokorny Lia, a sztárchef és a Babérliget főzőiskola

 

 További infomációk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top