nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Hagymakisokos: melyikkel mit főzz?

Hagymakisokos: melyikkel mit főzz?

Szeretjük a hagymát, szeretünk hagymával főzni, de nem mindegy, melyiket mibe tesszük. Hagymakisokos!
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Főzni általában vöröshagymával szoktunk, a zsíros kenyérre meg lila hagymát pakolunk. Akár hiszitek, akár nem, nem mindegy, melyik ételbe milyen hagymát tesztek. Biztos, hogy a rutinos háziasszonyok tudják, lila hagymával nem ugyanolyan a pörköltalap.

Vöröshagyma

A vöröshagyma szinte minden magyar háztartás elengedhetetlen kelléke. A legtöbbféle ételt vele lehet elkészíteni: pörkölthöz, levesekhez, szószokhoz, sült hús mellé a legszuperebb. De sült hagymakarikákat is belőle lehet a legjobban sütni.

Hagyma kisokos: melyikkel mit főz?

Lila hagyma

Nekünk személyes kedvencünk, és a zsíros kenyéren túl is rejlenek benne lehetőségek. Salátákba, hamburgerben vagy szendvicsben, de például tojáskrémben és mindenféle kencékben a legjobb.

Hagyma kisokos: melyikkel mit főz?

Főzőhagyma

Az elnevezést nem értjük, valahol csak fehér hagymának hívják nyilván a színe miatt. A mexikóiak vöröshagymája, ők ezt teszik mindenbe. Nagyon ropogós, nem túl édes: hagymás krumplihoz, wokos kajákhoz ideális.

Hagyma kisokos: melyikkel mit főz?

Sonkahagyma

Ez a szép hosszúkás hagyma például salátaöntetekben nagyon finom, de dobhatjuk pizza tetejére is. Rakott zöldségekben, krémlevesekben vagy akár saslikon is finom.

Hagyma kisokos: melyikkel mit főz?

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon