Gasztro

Napi kedvenc: látványos almatorta

Lassan itt az almaszezon, és bár a pite megunhatatlan desszert, azért néha nem árt újítani. Most jöjjön egy omlós, krémes torta.

Almarózsatorta

Hozzávalók:

  • 3 nagyobb savanykás alma
  • 40 dkg vaj
  • 30 dkg rétesliszt
  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg porcukor
  • 4 tojássárgája
  • 2 evőkanál tejszín 
  • 40 dkg mascarpone
  • 1 rúd vanília kikapart magja vagy 1 csomag bourbon vaníliás cukor
  • 5 evőkanál méz
  • 4 egész tojás 

A tésztát összeállítjuk, a hideg vajat elmorzsoljuk a kétfajta liszttel és a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, 2 evőkanál tejföllel lazítjuk a tésztát, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a krémet. A 4 tojást a mézzel és a vaníliával habosra verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és a elkeverjük. A tésztát fél centi vastagságúra nyújtjuk, majd 10 percig sütjük 180 fokos sütőben. Közben az almát úgy vágjuk fel, mintha a héját szeretnénk csak leszedni, minél hosszabb darabokat vágunk, annál jobb. Majd a levágott darabokat rózsa alakúra tekerjük. A tésztára ráöntjük a krémet, majd a rózsákat szorosan egymás után pakoljuk. 180 fokos sütőben 25-30 percen át sütjük.

Napi kedvenc: látványos almatorta
Napi kedvenc: látványos almatorta
Napi kedvenc: látványos almatorta
Napi kedvenc: látványos almatorta

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top