Gasztro

Főzés nélküli finomságok percek alatt

Még ha szeretünk is főzni, így nyáron néha jobb nem túl sokat időzni a konyhában. Próbáljátok ki a HáziPatika receptjeit!

Vörösboros gyümölcsleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 dl (édes) vörösbor
  • 1 db citrom leve
  • 5 dl habtejszín
  • 10 dkg (nyers) nádcukor
  • 60 dkg (vagy más piros gyümölcs) szeder
Kategórialeves
Elkészítési idő15 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A gyümölcsöket a borral, a tejszínnel, a citrom levével és a cukorral összeturmixoljuk. Lehűtve, tejszínhabbal és mentalevéllel díszítve tálaljuk.

Gazpacho pirított tökmaggal és bazsalikommal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db, karikára szelve vöröshagyma
  • 2 evőkanál, megpirítva tökmag
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 db, meghámozva és kis kockákra vágva uborka
  • 4 nagy, lehéjazva, kimagozva és kis kockákra vágva paradicsom
  • pár levél, díszítéshez bazsalikom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint őrölt bors
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • 2 gerezd, szeletelve fokhagyma
  • 4 db, kicsumázva, kockára vágva zöldpaprika
Kategórialeves
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A kockákra vágott zöldségekből 4 evőkanálnyit levesbetétnek félreteszünk, a többi zöldséget turmixgépben pürésítjük. A pépet levesestálba öntjük, az olajjal, az ecettel, a petrezselyemmel és a zellerrel összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük. Azután annyi vizet öntünk hozzá, hogy sűrű levest kapjunk, ha szükséges, utánaízesítjük, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük. A levest kis levesestálkákba szedjük, és a félretett zöldségkockákat beletesszük, majd a pirított tökmaggal megszórjuk, és bazsalikomlevelekkel díszítjük. Magos rozskenyeret kínálunk mellé.

Cukkinispagetti paradicsomos öntettel és mandulaforgáccsal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 mk. só
  • 10 dkg szeletelt mandula
  • 1 finomra reszelt zeller gumó
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél citrom leve
  • 50 dkg, megháztalanítottt, kockára vágott paradicsom
  • 1 mk. oregánó
  • 1 csokor bazsalikom
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 finomra reszelt sárgarépa
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 legyalult cukkini
Kategóriavacsora
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

Az öntethez a sárgarépát a zellerrel, a fokhagymával, a paradicsom lédús magházával, a bazsalikommal, az oregánóval, a sóval, a citrom reszelt héjával, levével és az olívaolajjal botmixer vagy turmixgép segítségével simára keverjük. Azután az apró kockákra vágott paradicsomot beleforgatjuk. A cukkinispagettit tányérra halmozzuk, a fűszeres paradicsommártással leöntjük, és a mandulaforgáccsal meghintve tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top