Gasztro

Három izgalmas recept barackból

Gondoltad volna, hogy a barack jó kecskesajttal? És grízzel kombinálva? Ízbolygó három elképesztően finom receptet mutat.

Nektarinsaláta kecskesajttal

Hozzávalók:

  • 0,5 dl olívaolaj
  • 2 teáskanál balzsamecet
  • 5 dkg kecskesajt
  • 10 dkg salátamix
  • 1 db zsemle
  • 3 db nektarin
Kategóriavacsora
Elkészítési idő15 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A nektarint megmossuk és felkockázzuk, a kecskesajtot szintén. A zsemlét felszeleteljük, megpirítjuk, majd szintén felkockázzuk. Az olajat a balzsamecettel összeturmixoljuk. A salátaleveleket tálba szórjuk, összeforgatjuk a dresszinggel, majd hozzáadjuk a nektarint, a kecskesajtot és a krutont.

 

Karamelles grízhab mentás nektarinnal

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál cukor
  • 1 l tej
  • 8 levél menta
  • 6 db nektarin
  • 6 evőkanál gríz
Kategóriadesszert
Elkészítési idő20 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A kristálycukrot egy akkora világos aljú edénybe öntjük, hogy kb. 2-3mm vastagságban terüljön el az edény alján. Közepes láng felett lassan megkaramellizáljuk. Nem kell piszkálni, kevergetni. Szép borostyánszínű lesz, ekkor hozzáadjuk a tejet. Vigyázzunk, fröcsög! A tejben lassan feloldjuk a karamellt, a meleg karamellás tejhez adjuk a grízt és besűrítjük. Nem lesz nagyon sűrű, de a későbbiekben még sűrűsödni fog.

A nektarinokat megmossuk, majd hármat leturmixolunk pici vízzel és 4 pohárba adagoljuk. Rámerjük a grízt. A maradék nektarint felkockázzuk, az apróra csipkedett mentával összekeverjük, és a gríz tetejére adagoljuk.

 

Dinnye-nektarin jégkrém

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál cukor
  • fél dl víz
  • fél db citrom leve
  • 2 db nektarin
  • 20 dkg görögdinnye
Kategóriadesszert
Elkészítési idő15 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

 

A barackokat megmossuk, kimagozzuk, leturmixoljuk. A dinnyét szintén leturmixoljuk. A vizet és a cukrot összekeverjük és felmelegítjük, hogy a cukor feloldódjon a vízben. A barackhoz keverjük, egy teáskanál citromlével ízesítjük. A dinnyés részhez is adunk egy teáskanál citromlét. Jégkrémtartóba adagoljuk először a barackos részt, majd a dinnyéset, és kifagyasztjuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top