Gasztro

Frappékat teszteltünk

A frappé nem egy bonyolult műfaj, elvileg. Gyakorlatilag viszont a gyártók szerint nem más, mint hideg cukros kávéutánzat. Teszteltünk instant és dobozos változatokat is.

Elég kiábrándító a helyzet frappétéren, ugyanis igazán nyugodt szívvel egyikről sem tudjuk azt állítani, hogy minden képzeletet felülmúl. Ha valaki igazán finomat szeretne, akkor maradjon a házi verziónál! Mi sajnos abból most a megúszós változatot teszteltük, ami nem mást jelent, mint hagyományos főtt kávé darált jéggel összekeverve. Az autentikus görög frappé azonban ennél sokkal többet tud: a kávét turmixgépben darált jéggel keverik egészen habosra, így krémes, koffeindús hűsítőt kapunk, amihez semmi sem fogható.

1. helyezett: Nescafé

Csakúgy, mint a többi, ez is elég édes, de kárpótol minket a rendes kávéíz, és ez az egyetlen, amelyik kellően krémes. 

„Édes, de itthon ez a megszokott, nem érződött, hogy porból készült, ami jó hír.”

2. helyezett: Minna

Sokan desszert helyett ajánlották a tesztelés után, mert édes ugyan, de legalább telt az íze, inkább vaníliás jeges kávé, mint frappé, de annak legalább nem rossz.

„Klasszikus édes műkávé, de legalább nem okoz csalódást.”

3. helyezett: Meggle

A második és a harmadik között jelentős különbséget nem fedeztünk fel, a Minna talán egy kicsit kevésbé volt édes, így kaparinthatta meg az ezüstérmet.

„Édes nagyon, és más ízt csak az első korty után érzünk, aztán minden csak édes.”

4. helyezett: a házi verzió

Nem végzett ugyan a lista élén, de ez csak a mi technikánknak köszönhető, ha a fenti recept alapján csináljuk, biztos a győzelem. Ha csak simán darált jéggel keverjük, frappé helyett fájdalmasan híg jeges kávét kapunk, de legalább nem bántóan édes.

„Érződik rajta, hogy házi, de kicsit erősebb kávéból jobb lett volna…”

5. helyezett: Darchland

Ez az ital a karamellás tej kategóriában sem ért volna el túl előkelő helyezést, egy kevés kávéíze ugyan volt, de csak akkor, ha nagyon koncentrálunk, egyébként édes híg zabtej…

„Borzalmas édes zabtejíze van”

6. helyezett: Tutti

Ha karamellás tejet teszteltünk volna, akkor valószínűleg jó helyezést ért volna el ez az ital, de kávét még ízben is csak nyomokban tartalmaz…

„Ez valami tévedés lesz, nem kávé.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top