nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
7 éve lejárt gumicukorra csapott le a hatóság

7 éve lejárt gumicukorra csapott le a hatóság

Nyolcvan tonna lejárt és átdátumozott minőségmegőrzési idejű gumicukrot vontak ki a forgalomból a Pest megyei élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrök. A kérdés már csak az, hogy a gumicukor esetében milyen külső jegyekből lehet következtetni a megromlásra...
NLCafé
f Ajánlom

7 éve lejárt gumicukorra csapott le a hatóság 400 ezer zacskónyi gumicukor nagy hányadának immár hét éve lejárt a szavatossága, ezért az élelmiszer-biztonságért felelős hatóság feljelentést tett a rendőrségen nagy mennyiségű, rossz minőségű termék forgalmazása miatt – közölte a kormányhivatal.

Tarnai Richárd, a kormányhivatal vezetője tájékoztatása szerint az ellenőrök közérdekű bejelentés alapján egy Pest megyei raktárépületben bukkantak a 149 raklapnyi édességre. A gumicukrot egy svájci vállalkozás tárolta be a raktárépületbe, és gyanúsan alacsony áron kínálta 2014-es szavatossági megjelöléssel az interneten.   

Az intézkedésnek köszönhetően a rossz minőségű termékből egyáltalán nem kerülhetett kereskedelmi forgalomba, ugyanis a dokumentumok alapján a Magyarországra behozott gumicukor mennyisége megegyezett a raktárban talált édesség mennyiségével – közölte a kormányhivatal.

Megosztás Facebookon