Gasztro

7 éve lejárt gumicukorra csapott le a hatóság

Nyolcvan tonna lejárt és átdátumozott minőségmegőrzési idejű gumicukrot vontak ki a forgalomból a Pest megyei élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrök. A kérdés már csak az, hogy a gumicukor esetében milyen külső jegyekből lehet következtetni a megromlásra...

7 éve lejárt gumicukorra csapott le a hatóság 400 ezer zacskónyi gumicukor nagy hányadának immár hét éve lejárt a szavatossága, ezért az élelmiszer-biztonságért felelős hatóság feljelentést tett a rendőrségen nagy mennyiségű, rossz minőségű termék forgalmazása miatt – közölte a kormányhivatal.

Tarnai Richárd, a kormányhivatal vezetője tájékoztatása szerint az ellenőrök közérdekű bejelentés alapján egy Pest megyei raktárépületben bukkantak a 149 raklapnyi édességre. A gumicukrot egy svájci vállalkozás tárolta be a raktárépületbe, és gyanúsan alacsony áron kínálta 2014-es szavatossági megjelöléssel az interneten.   

Az intézkedésnek köszönhetően a rossz minőségű termékből egyáltalán nem kerülhetett kereskedelmi forgalomba, ugyanis a dokumentumok alapján a Magyarországra behozott gumicukor mennyisége megegyezett a raktárban talált édesség mennyiségével – közölte a kormányhivatal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top