Gasztro

Az italok is bűzlenek a fokhagyma-étteremben

Első randevúra nem épp a legideálisabb helyszín.

A sokatmondó The Stinking Rose, vagyis magyarul A bűzlő rózsa nevet kapta az a San Franciscóban működő étterem, ahol az étlapon szinte csak és kizárólag fokhagymás ételek, illetve néhány fokhagymás ital is szerepel.

A fokhagymahumusz, a fokhagymás pesztó, a fokhagymás kenyér, a fokhagymás párolt kagyló és a fokhagymás sertésborda a legnépszerűbb fogások között szerepelnek, a legeslegnagyobb kedvenc azonban a negyven fokhagymás csirkesült, amit konkrétan negyven gerezd fokhagymával szolgálnak fel. Az ételt pedig akár fokhagymás Martinivel is leöblíthetik a vendégek. Aki viszont csak kísérőként érkezik és nagyon nem szereti a fokhagymát, a „vámpírbarát” – vagyis fokhagymamentes – ételek közül válogathat.

Forrás: Oddity Central
Forrás: Oddity Central

Az étteremben havonta több mint 3000 kiló kiváló minőségű Gilroy fokhagyma fogy. A helyet sokáig előszeretettel látogatták a Virgin Atlantic légitársaság alkalmazottai is, ám az utasok panaszaira hivatkozva megtiltották nekik, hogy munka előtt A bűzlő rózsában egyenek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top