Gasztro

Vega: fasírtok hús nélkül

Nincsen semmi rossz a húsos fogásokkal, de böjt alatt, vagy ha valami könnyebb vacsorára vágyunk, jobban esik a zöldség. Fasírtok hús nélkül.

Kukoricapuffancs

Hozzávalók:

  • 40 dkg konzervkukorica
  • 3 evőkanál liszt
  • ízesítéshez só
  • 1 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • sütéshez olaj
  • ízesítéshez bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • ízlés szerint chilipehely
Kategóriadesszert
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A konzervkukoricát szűrőbe tesszük és lecsepegtetjük. Felaprítjuk a petrezselymet, 

a hagymát félbevágjuk, és nagyon vékonyra felszeleteljük. A petrezselymet és a hagymát elvegyítjük a kukoricával. A tojást a lisztbe keverjük, és annyi szódát adunk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk. Megsózzuk, megborsozzuk, beletesszük csilipelyhet, és elkeverjük a kukoricával. Serpenyőben olajat forrósítunk, két kanál segítségével érméket formázunk, közepes aranybarnára sütjük, megfordítjuk, és ropogósra sütjük a másik oldalukat is.

 

159 kcal/adag

Karalábés répafasírt

Hozzávalók:

  • ízesítéshez só
  • formázáshoz zsemlemorzsa
  • 10 dkg zellergumó
  • 10 dkg fehérrépa
  • ízesítéshez őrölt bors
  • 20 dkg sárgarépa
  • sütéshez olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 20 dkg karalábé
Kategóriaebéd
Elkészítési idő60 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A zöldségeket megpucoljuk, lereszeljük, nagy tálba tesszük, 1 teáskanál sót adunk hozzájuk. 30 percig állni hagyjuk, majd az egészet nagyon alaposan kifacsarjuk. Hozzáadjuk az aprított fokhagymát, a tojásokat, és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Sózzuk, borsozzuk. 15 percig hagyjuk pihenni a masszát. Fasírtokat formázunk belőle, majd bő, forró olajban ropogósra sütjük.

 

165 kcal/adag

 

Currys gombafasírt

Hozzávalók:

  • 50 dkg csiperke gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • ízesítéshez só
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4-5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál currypor
  • ízesítéshez őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • sütéshez (napraforgó) olaj
  • 2 db zsemle
Kategóriaebéd
Elkészítési idő45 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

Az apróra kockázott hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megmosott, apróra vágott gombát. Megsózzuk, megborsozzuk, beletesszük a curry fűszerkeveréket és az aprított petrezselymet. Puhára pároljuk a gombát, majd ha kissé kihűlt, elkeverjük benne a tojásokat, és kézzel eldolgozzuk benne a zsemlék belső, fehér részét. 15 percig hagyjuk állni a masszát, majd fasírtokat formázunk, gyengén megforgatjuk őket a zsemlemorzsában, és forró olajban minden oldalukat ropogósra sütjük. Tartármártással kínáljuk.

 

210 kcal/adag

Fűszeres babfasírt

Hozzávalók:

  • ízesítéshez só
  • formázáshoz zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • ízlés szerint citrom reszelt héja
  • pár csepp citrom leve
  • ízesítéshez őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • sütéshez olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 2 konzerv fehér bab
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A lecsöpögtetett babot tálba tesszük, villával összetörjük. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a felaprított petrezselymet és a tojást. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a citrom héját, pár csepp citromlevet, elkeverünk benne kb. 3-4 evőkanál zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Gömböket formázunk, zsemlemorzsában megforgatjuk, majd forró olajban ropogósra sütjük. Készíthetünk hozzá mártogatóst: 2 dl passzírozott paradicsomot elkeverünk 1 teáskanál csípőspaprika-krémmel, 1 gerezd zúzott fokhagymával, 1 teáskanál mézzel. 

 

324 kcal/adag

 Vega: fasírtok hús nélkül

Fizess elő a Meglepetés magazinra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top