Gasztro

Titkot rejtett Jockey müzlije

A Dallasban rendszeresen összegyűlt a Ewing család az asztalnál, és előfordult, hogy Larry Hagman whiskys kukoricapelyhet kanalazott.

Titkot rejtett Jockey müzlijeA reggelizőasztal a Ewing család életének megkerülhetetlen eleme, az első évad szinte minden epizódjában leült mellé a teljes család. Volt, hogy Lucy borzolta a kedélyeket azzal, hogy túl feszes farmert vett fel az iskolába, de általában Jockey osztogatta a fullánkokat. Bonyodalmak nélkül nem múlhatott el reggeli, ha más nem, az aznapi újság gondoskodott a napi feszültségről.

A most múzeumként látogatható Southfork Ranchen meg lehet nézni a kinti reggelizőasztalt, ahol sokszor heves széllökések cincálták a szereplők haját, miközben rántottát ettek és teát vagy narancslét iszogattak. A Samathát játszó Linda Gray egy interjúban elárulta, hogy nem jókedvükben ültek kinn a szélben, a házban játszódó jelenetek jó részét ugyanis a kezdetekkor még Los Angelesben forgatták épített díszletek között, így ha akartak volna, sem tudtak volna bemenni.

Müzli Jockey módra

A reggelik mellett arról is híres a sorozat, hogy folyamatosan whiskyt ittak benne, ez ihlette a dallasozás nevű ivós játékot is. Ennek az egyetlen szabálya az, hogy amikor a sorozatban valaki megiszik egy pohárral, akkor a tévé előtt is mindenki legurít valamit. A Jockey-t játszó Larry Hagman viszont nemcsak a szerep kedvéért ivott, a valóságban alkoholproblémákkal küzdött, mint Samantha a sorozatban. Később bevallotta, hogy a forgatás közben is ivott, egyszer egészen odáig elment, hogy bourbon whiskyt öntött a reggeli kukoricapelyhére, hogy álcázza az italt. A májátültetése után már sokkal jobban vigyázott magára, és Linda Gray is gondját viselte a Dallas új részeinek forgatásán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top