Gasztro

Tökéletes olasz eszpresszó?

Ha igazi eszpresszókávét szeretnénk inni, elsőként egy olaszországi kávéház különleges hangulata és a frissen őrölt kávészemekből készült kávé egyedi aromája jut eszünkbe. Szerencsére az eredeti kávéélményért ma már nem kell Olaszországig utaznunk, sőt otthonunkban is bármikor elkészíthetjük a tökéletes eszpresszót: egy kiváló eszpresszógép és a megfelelő alapanyagok találkozásából ízletes kávékülönlegesség születik, amely minden érzékszervünk számára izgalmas élményt nyújt. De hogyan készíthetjük el barista képzettség nélkül is a tökéletes eszpresszót?

Tökéletes olasz eszpresszó?Kiváló kávégép és tökéletes alapanyagok

A kávékészítés mesterei, a baristák egyetértenek abban, hogy a jó kávé elkészítésének alapja a minőségi kávékeverék mellett a megfelelő kávéfőző kiválasztása. De honnan tudhatjuk, hogy egy gép valóban tökéletes eszpresszót készít? A választ az Olasz Kávétesztelők Szövetsége – Centro Studi Asseggiatori – adja meg, akik érzékszervi tesztek alapján, hivatalosan is megállapítják, hogy egy Espresso valóban Perfetto! A teljesen automata Philips Saeco kávéfőzők 2011 óta egyedüliként viselhetik ezt a hivatalos, Espresso Perfetto elismerést. A Philips Saeco kávéfőzők nemcsak az eredeti olasz kávéízt hozzák el otthonunkba, de a bean-to-cup rendszernek köszönhetően egyetlen gombnyomással, frissen őrölt kávéból készítik el igazi eszpresszót.

Az eszpresszó élvezetének művészete

Vannak, akiknek az eszpresszó elkészítése ünnepi esemény, és lassan kortyolva élveznek minden egyes kortyot. Vannak, akik sietnek, és egyet kortyolva ürítik ki csészéjüket. És vannak, akiknek a kávézás elengedhetetlen ahhoz, hogy jól induljon a napjuk. A kávézás élménye azonban ennél is több lehet: ha a tökéletes eszpresszó mellett más kávékülönlegességeket is megkóstolnál, akkor itt találhatsz néhány izgalmas kávéreceptet Olaszország különböző régióiból: http://www.philips.hu/c/saeco-eszpresszo-kavefoezoe-gep/182478/cat/#/cp_tab6.


Tökéletes olasz eszpresszó?A kávé díszítésének művészete

Racionálisan szemlélve a cappuccino egyszerűen az eszpesszó és a tejhab kombinációja. Műértő szemmel azonban egy vászon, melyen baristák alkotnak egyedülálló remekműveket. Ezek az alkotások egyszerre két érzékszervnek hódolnak: különleges ízkompozíció és virtuóz ügyességgel megteremtett egyedi látvány.

Finoman krémes, tökéletes hab, érintetlenül sima felszín, buborékok nélkül. Szeretnél te is szerelmes üzenet küldeni kávéval? Virágokkal vagy levelekkel díszített a cappuccinót felszolgálni? Szeretnéd szeretteid egy kis szívecskés cappuccinóval meglepni, de nem tudod, hogyan is kell?

 

 

Látogass el oldalunkra, és lesd el a Latte Art alapjait.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top