Gasztro

Műanyag dobozból reggelizik a királynő

Bár ébredéskor két szobalány hozza ezüstkannában a teát, II. Erzsébet reggelizőasztalán műanyag dobozok sorakoznak a makulátlan abroszon.

Az angol királynőnél kevesen adják meg jobban a módját a reggelizésnek, két körben szolgálnak fel neki harapnivalókat. Pontban 7:30-kor két szobalány ébreszti, amikor Earl Grey-t visznek be neki ezüstkancsóban néhány darab keksszel. Később a férjével, Fülöp herceggel együtt szoktak leülni reggelizni a palota kertjére néző első emeleti ebédlőben.

Teljes kiőrlésű pirítóst hoznak nekik, lekvárt, joghurtot és müzlit, amihez a különböző hozzávalókat műanyag dobozban pakolják oda az asztalra, mert a királynő szerint csak így maradnak frissek. Legalábbis ez derült ki, amikor 2003-ban egy áruló lakáj híreket kezdett szivárogtatni a brit bulvárlapoknak.

Fülöp herceg festménye a reggeliző királynőről Forrás: The Royal Collection
Fülöp herceg festménye a reggeliző királynőről Forrás: The Royal Collection

Madarak, dudaszó

Reggeli közben a mostanában gyengélkedő Fülöp a madarakról is gondoskodik évtizedek óta, az ablakba kihelyezett madáretetőbe szokta hordani nekik a morzsát. A királynő férje egyébként szeret festeni, és magát a királynőt is megörökítette reggelizés közben még 1996-ban, ahogy egy újság mellett lekváros pirítóst eszik.

Mire a madarak is eltüntették a morzsákat, 9 órakor megszólal az ablak alatt a dudaszó, ugyanis Viktória királynő óta minden uralkodó ablaka alatt a királyi dudásnak kell játszania teljes díszben. Ezután kezdődik a munka a királynő dolgozószobájában, és amíg elkezdi olvasni a levelezést, behozzák a corgi kutyáit, akik akkor érkeznek frissen a reggeli sétájukról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top