Gasztro

Letiltották a túl jól főző menzásnénit

Mostantól nem kaphatnak annyiféle zöldséget és helyben sütött kenyeret a gyerekek.

Letiltották a túl jól főző menzásnénitA svédeknél nem azért kellett változtatni egy iskolai menza ételein, mert ehetetlenek vagy egészségtelenek lettek volna, hanem éppen azért, mert túl finomakat főzött a szakácsnő, írja a The Local nevű svéd hírportál. Eddig helyben sütött kenyeret kaptak a gyerekek Falun város egyik iskolájába, és rengetegféle zöldséges étel közül választhattak ebédidőben.

Tiltakoznak a negyedikesek

A megyei vezetés azért vetett ennek véget, mert igazságtalannak tartották, hogy más iskolákban nem kapnak ennyire jó ellátást a gyerekek. Ráadásul a hivatalnokok szerint a szívvel-lélekkel dolgozó szakácsnő menüje nem felel meg az egy évvel korábban felállított követelményeknek sem, bár az is az egészséges étkezést támogatja.

Bár a szakácsnő szerint az ő menüje nem került többe, mint a máshol szokásos, mostantól náluk is boltból hozzák a kenyeret, és nem lesz akkora választék zöldségekből. A szülők és a diákok felháborodtak ezen, és a negyedik osztályosok aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy visszakapják a szakácsnőjük házikenyerét és a változatos fogásokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top