Gasztro

Leszoktat az ujjbilincs

Le akarod tenni a cigit vagy a csokit? Egyszerűen vond ki a forgalomból az ujjaidat!

Csokoládé, alkohol, kávé, Facebook, kóla vagy pizza: szinte minden embernek van valamilyen függősége, ami napról napra feladja a leckét. Megküzdeni vele nem egyszerű – de mivel a remény hal meg utoljára, bemutatunk egy újabb csodakütyüt, amivel ugyan a hétköznapok pokollá válnak, de legalább elmondhatjuk, hogy megszenvedtünk az eredményért. A képen látható, ujjra erősíthető, dupla műanyag gyűrűkről van szó, amiket csak rá kell húzni az ujjainkra, és a csodás hatás már be is indul, a harsány színű kütyük ugyanis nemcsak azt akadályozzák, hogy teljes életet éljünk, de állandóan arra figyelmeztetnek, hogy: stop! 

Megszabadít a csokiéhségtől a gyűrű

 fotó: mirror.co.uk

A gyűrű segítségével az addiktív fogyasztó – állítólag – kétszer is meggondolja, hogy rágyújtson-e, vagy kicsomagoljon egy újabb csokigolyót. A gyűrű ezen repetitív, gyakran öntudatlan folyamatokba avatkozik be – például úgy, hogy nekikoccan a pohárnak. 

Az ötlet egy Grant ­Penfield nevű vállalkozó fejéből pattant ki, aki édesapja halála után gyakran nyúlt a cigihez és az alkoholhoz. Édesapjától azonban kapott egy gyűrűt, ami túl kicsi volt ahhoz, hogy bármelyik ujjára is rámenjen, éppen ezért középső ujjpercére húzta. Ahányszor a pohár után nyúlt, a gyűrű az üveghez koccant és figyelmeztette a férfit, hogy már megint iszik. A férfi apja gyűrűjének köszönhette, hogy abbahagyta az italozást, és ez vitte rá arra, hogy megtervezze a Moderator névre keresztelt gyűrűkollekciót, ami mögé bár nem tud tudományos kísérleteket felsorakoztatni, sok függőnek segített már abban, hogy letegyen valamilyen szert. Ebben gyanítjuk, komoly szerepe lehetett annak, hogy nem tudták használni ujjaikat. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top