Gasztro

Így hámozd meg egyszerűen a tojást! – videó

Ha máshogy főzöd meg a tojást, akkor a héjtörmelékekkel való bajlódás helyett egyszerűen kifújhatod a héjából.

Egy sikeres amerikai szerző, aki két önsegítő könyvvel vált híressé, most egy újabb problémát oldott meg, ami mostanáig az emberiséget kínozta. Szerencsére a sárgája és a fehérje trükkös szétválasztására már létezik egyszerű megoldás.

Tim Ferrissnek annyira elege lett a főtt tojások hámozásából, hogy egy fizikus segítségével addig kísérletezett, amíg ki nem találtak egy kevesebb munkával járó módszert. Ez főleg akkor lehet hasznos, ha egy nagy tál kaszinótojással várjuk a vendégeket. A bemutatóvideót már négymilliószor megnézték, és majdnem ötezer embernek tetszett.

A trükk lényege, hogy máshogy kell megfőznünk a tojásokat: elég, ha öt centi magasan áll a víz a lábosban, és a vízhez hozzá kell adni egy teáskanál sütőport, majd húsz percig lassú tűzön főzni. Ezek után, ahogy a videóban is látszik, elég a tojás két végét megütni, és csak ott lebontani a héját. Innentől csak a tüdőnk dolgozik, ugyanis egy nagy fújással kilökhetjük a főtt tojást a lyukon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top